Mapa stránek

8643_RUG_BREDFORMAT_Conform.jpg Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Těsto na pizzu

těsto na pizzu

Těsto na pizzu 4-5 ks pizzy

250 ml studené vody

20 g droždí

1 lžička cukru

300 g hladké mouky

125 g semoliny (krupice z tvrdozrnné pšenice)

1 lžička soli

1 lžíce olivového oleje

Smíchejte vodu, droždí a cukr. Přidejte 150 g hladké mouky a 125 g semoliny, promíchejte, přidejte sůl, olej a postupně zbylou mouku. Těsto důkladně propracujte (10-15 minut), aby bylo hladké a pružné na dotek.Těsto rozřízněte a zkontrolujte, zda je lesklé i uvnitř. Pokud ano, můžete si odpočinout u sklenky vína, zatímco těsto kyne v chladničce. Pro nejlepší výsledek je dobré nechat těsto kynout přes noc, ale i za kratší čas múžete docílit perfektního výsledku.

Vykynuté těsto rozdělte na bochánky o váze asi 160 g. Bochánky opět uhněteme. Jejich povrch by měl být hladký a elastický. Těsto vložte na tác a nechte jej v chladničce ještě hodinu odpočinout. Po vyndání z chladničky nechte těsto chvíli odležet při pokojové teplotě. Nyní je připraveno na válení.

Věděli jste že

Litina má schopnost udržet teplo po delší dobu a zároveň zajistit jeho pohodlnou a rovnoměrnou distribuci. Používáním se nepoškozuje ani nemění tvar, což mimo jiné zaručuje, že dvířka krbových kamen vždy dobře těsní. Je odolná vůči propálení.

Chcete vědět více