Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Těsto na pizzu

těsto na pizzu

Těsto na pizzu 4-5 ks pizzy

250 ml studené vody

20 g droždí

1 lžička cukru

300 g hladké mouky

125 g semoliny (krupice z tvrdozrnné pšenice)

1 lžička soli

1 lžíce olivového oleje

Smíchejte vodu, droždí a cukr. Přidejte 150 g hladké mouky a 125 g semoliny, promíchejte, přidejte sůl, olej a postupně zbylou mouku. Těsto důkladně propracujte (10-15 minut), aby bylo hladké a pružné na dotek.Těsto rozřízněte a zkontrolujte, zda je lesklé i uvnitř. Pokud ano, můžete si odpočinout u sklenky vína, zatímco těsto kyne v chladničce. Pro nejlepší výsledek je dobré nechat těsto kynout přes noc, ale i za kratší čas múžete docílit perfektního výsledku.

Vykynuté těsto rozdělte na bochánky o váze asi 160 g. Bochánky opět uhněteme. Jejich povrch by měl být hladký a elastický. Těsto vložte na tác a nechte jej v chladničce ještě hodinu odpočinout. Po vyndání z chladničky nechte těsto chvíli odležet při pokojové teplotě. Nyní je připraveno na válení.

Věděli jste že

Krbová kamna se vyrábějí na výrobních linkách, ale jejich části jsou montovány ručně. Každý zaměstnanec zná každý krok ve výrobě a nikdy nestojí u výrobní linky stále na stejném místě.

Chcete vědět více