Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Uzený mořský pstruh

uzený pstruh

Uzený mořský pstruh

Pro 4 osoby

400 g mořského pstruha (filety)

lžíce soli

lžíce cukru

400 g brambor

50 g ricotty nebo tvarohu

svazek ředkviček

pažitka, řeřicha

sůl, pepř

hrst pilin na uzení

Postup:

4 hodiny před přípravou posypeme pstruha solí a cukrem. Tato směs z ryby vytáhne převytečnou vodu a maso bude pevnější. 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme.. Smícháme s pokrájenými ředkvičkami a ricottou. Osolíme, opepříme a posypeme pažitkou a řeřichou.

Rybu očistíme od směsi soli a cukru. Udíme ve středně horké troubě. Pokud máte teploměr, teplota uvnitř trouby by měla být cca 175 stupňů. Rybu položte na Tuscan Grill a uhlíky, které by měly ležet po stranách grilu, ne pod ním, posypte hrstí pilin. Zavřete dvířka pece a komínek překryjte vlhkou utěrkou. Po cca 15 minutách by měla být ryba hotová.

Podávejte s bramborovým salátem.

Věděli jste že

Trhliny v šamotu jsou většinou způsobeny úderem polena a nemají negativní dopad na správnou funkci krbových kamen. Šamoty chrání boky krbových kamen před spalovací teplotou.

Chcete vědět více