Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Uzený losos s medvědím česnekem

uzený losos s medvědím česnekem

Uzený losos s medvědím česnekem, bylinkovým tvarohem a bramborovým salátem

600 g lososa s kůží (nejlépe v jednom kuse)

1 lžíce soli

1 lžíce cukru

400 g brambor vařených ve slupce do poloměkka se solí, bobkovým listem a česnekem

200 g ředkviček

200 ml tvarohu nebo sýra cottage

smetana dle chuti

kopr, petržel, pažitka, libeček nebo jiné vaše oblíbené bylinky

sůl, pepř, medvědí česnek

hrst pilin na uzení

Postup:

Smícháme sůl, čerstvě mletý pepř a nakrájený medvědí česnek, vetřeme do ryby a necháme nejlépe přes noc odležet. Rozpálíme pec nebo Grill Forno na střední teplotu. Z ryby seškrábneme zbylou sůl a cukr a položíme na grilovací rošt kůží dolů. Do pece nebo grilu vhodíme hrst pilin, počkáme 1 minutu a uzavřeme dvířky. Přes komínek přehodíme vlhkou utěrku. Udíme cca 20 minut.Poté jemným stiskem zkontrolujeme, zda je losos hotový, v opačném případě ještě udíme 5-10 minut, nyní již bez utěrky na komínku.

Mezitím nakrájíme ředkvičky na tenké plátky. Nadrobno nakrájíme bylinky a vmícháme je do tvarohu. Podle chuti můžeme přidat smetanu a několik kapek citronové nebo limetkové šťávy. Brambory smícháme s ředkvičkami a tvarohem a podáváme s teplým uzeným lososem.

Věděli jste že

Krbová kamna Morso jsou testována podle norem EN pro topení dřevem. Ve většině kamen Morso však můžete topit i jinými druhy paliva.

Chcete vědět více