Tomatový základ na pizzu
Gormova rajčatová omáčka (základ na pizzu)
Rajčatová omáčka je nezbytnou součástí klasické pizzy
1/2 červené cibule
2 stroužky česneku
1 čerstvé rajče
1 plechovka loupaných rajčat
1/2 hrsti čerstvé bazalky
4 stonky tymiánu (lze použít i sušený)
1 malá plechovka rajčatové šťávy
2 lžičky olivového oleje
sůl a pepř
Smíchejte všechny ingredience v mixéru nebo pomocí tyčového mixéru. Pokud používáte sušené byliky, nemixujte je, ale přidejte až nakonec, aby omáčka nezešedla.
Dochuťte solí a pepřem.
Věděli jste že
Povrch krbových kamen nejlépe vyčistíte vysavačem s měkkým nástavcem nebo vlhkým hadříkem, který nepouští chlupy. Pokud je to nutné, použijte jemný saponát. Krbová kamna čistěte vždy pouze po vychladnutí.