Mapa stránek

8643_RUG_BREDFORMAT_Conform.jpg Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Švestkový koláč Tarte Tatin

svestkovy kolac tarte tatin

Švestkový koláč Tarte Tatin

1 role listového těsta

8 švestek

4 badyány

100 g cukru

15 g másla

smetana Creme Fraiche

V pánvi rozpustíme cukr, přidáme máslo a badyán, rozložíme půlené švestky, které přikryjeme tenkou vrstvou listového těsta. Těsto na několika místech propícháme vidličkou. Pečeme při vysoké teplotě (cca 12 - 15 minut) dokud se těsto "nenafoukne". Upečený koláč vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou zmrzlinou a smetanou Creme Fraiche. Koláč je nejlepší horký.

Věděli jste že

V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.

Chcete vědět více