Uzený sýr Brie
Uzený sýr Brie s portským vínem a cibulkami
2 ks sýra Brie (trojúhelníkový)
tenké krajíčky žitného chleba
Do vyhřáté pece umístíme Tuscan Grill. Na něj položíme sýr Brie, nasadíme dvířka a na komínek položíme vlhkou utěrku. Sýr necháme vyudit. Uzení trvá přibližně 12 minut. Hotový sýr by měl být na omak teplý a měkký.Vyuzený sýr nakrájíme na plátky a položíme na krajíčky žitného chleba. Ozdobíme cibulkou.
Cibulky s portským vínem:
1 sklenička nakládaných cibulek (perlovka)
150 ml cukru
75 ml portského vína
kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Na litinové pánvi necháme mírně zkaramelizovat cukr, přidáme cibulky, portské víno,šťávu z poloviny pomeranče a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru podle chuti.
Věděli jste že
Krbová kamna Morso jsou testována podle norem EN pro topení dřevem. Ve většině kamen Morso však můžete topit i jinými druhy paliva.