Uzený sýr Brie
Uzený sýr Brie s portským vínem a cibulkami
2 ks sýra Brie (trojúhelníkový)
tenké krajíčky žitného chleba
Do vyhřáté pece umístíme Tuscan Grill. Na něj položíme sýr Brie, nasadíme dvířka a na komínek položíme vlhkou utěrku. Sýr necháme vyudit. Uzení trvá přibližně 12 minut. Hotový sýr by měl být na omak teplý a měkký.Vyuzený sýr nakrájíme na plátky a položíme na krajíčky žitného chleba. Ozdobíme cibulkou.
Cibulky s portským vínem:
1 sklenička nakládaných cibulek (perlovka)
150 ml cukru
75 ml portského vína
kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Na litinové pánvi necháme mírně zkaramelizovat cukr, přidáme cibulky, portské víno,šťávu z poloviny pomeranče a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru podle chuti.
Věděli jste že
Povrch krbových kamen nejlépe vyčistíte vysavačem s měkkým nástavcem nebo vlhkým hadříkem, který nepouští chlupy. Pokud je to nutné, použijte jemný saponát. Krbová kamna čistěte vždy pouze po vychladnutí.