Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Rebarborový koláč Tarte Tatin

tarte tatin

Rebarborový koláč Tarte Tatin¨

listové těsto

500 g rebarbory

200 g třtinového cukru

25 g másla

1 vanilkový lusk

200 g mascarpone

kůra z chemicky neošetřeného citronu

lístky máty nebo meduňky

Postup:

Oloupanou rebarboru nakrájíme nahrubo a vmícháme 1/2 vanilkového lusku. V litinové pánvi rozpustíme třtinový cukr, přidáme rebarboru a poklademe kousky másla. Pokryjeme tenkým plátem listového těsta, které propícháme vidličkou. Pečeme asi 10-15 minut ve středně roztopené peci dokřupava. Mascarpone smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou a trochou cukru a dáme na horký koláč. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Místo rebarbory můžeme použít jablka.

Věděli jste že

V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.

Chcete vědět více