Rebarborový koláč Tarte Tatin

Rebarborový koláč Tarte Tatin¨
listové těsto
500 g rebarbory
200 g třtinového cukru
25 g másla
1 vanilkový lusk
200 g mascarpone
kůra z chemicky neošetřeného citronu
lístky máty nebo meduňky
Postup:
Oloupanou rebarboru nakrájíme nahrubo a vmícháme 1/2 vanilkového lusku. V litinové pánvi rozpustíme třtinový cukr, přidáme rebarboru a poklademe kousky másla. Pokryjeme tenkým plátem listového těsta, které propícháme vidličkou. Pečeme asi 10-15 minut ve středně roztopené peci dokřupava. Mascarpone smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou a trochou cukru a dáme na horký koláč. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.
Místo rebarbory můžeme použít jablka.
Věděli jste že
Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.


