Pizza Mortadella
Gormova pizza Mortadella
160 g těsta
150 ml základní rajčatové omáčky
mozzarella
2 lžíce strouhaného uzeného sýra
4 plátky kvalitní mortadelly (italský salám s pistáciemi)
1 citron
1 polévková lžíce olivového oleje
svazek řeřichy
Vyválíme základnu o průměru asi 26 cm. Potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme mozzarellou, uzeným sýrem a nakonec mortadellou. Dovršíme několika kapkami olivového oleje. Pizzu umístíme do dobře roztopené pece, pečeme 1 minutu, otočíme
o 180 stupňů a pečeme další minutu.
Zkontrolujeme a ještě asi další dvě minuty dopékáme do křupava. Hotovou pizu ozdobíme řeřichou.
Věděli jste že
Trhliny v šamotu jsou většinou způsobeny úderem polena a nemají negativní dopad na správnou funkci krbových kamen. Šamoty chrání boky krbových kamen před spalovací teplotou.