Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Pečená jablka

pečená jablka

Pečená jablka s náplní Remonce (dánská náplň do sladkého pečiva)

Pro 4 osoby

4 jablka

50 g třtinového cukru Muscovado

50 g marcipánu

50 g měkkého másla

50 g lískových oříšků

200 g smetany Creme Fraiche

1 vanilkový lusk

pár lžic třtinového cukru

Náplň:

Cukr Muscovado, marcipán a máslo smícháme a důkladně propracujeme. Z jablek odstraníme jádřince a naplníme je směsí. Jablka položíme na litinový tác a pečeme je 20-30 minut. Opražíme nahrubo nasekané lískové oříšky, vyškrábeme vanilkový lusk a smícháme s několika lžícemi třtinového cukru. Vmícháme do Creme Fraiche (lze nahradit např. kysanou smetanou). Upečená jablka posypeme oříšky a ozdobíme ochucenou Creme Fraiche.

Věděli jste že

V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.

Chcete vědět více