Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Kachna se salátem z červeného zelí

Kachna s červeným zelím

Kachna se salátem z červeného zelí

Kachnu potřeme olejem, osolíme, opepříme a umístíme na grilovací tác.

Pečení kachny potrvá zhruba 2 - 21/2 hodiny, podle toho, kolik budeme přikládat dřeva. Dřevo přikládejte pouze k jedné straně a udržujte stálý oheň.

Občas kachnu i s tácem pootočíme a slijeme tuk. Během pečení kontrolujeme teplotu kachny uvnitř. Měla by být 75 °C.

Podáváme se salátem z červeného zelí a opečenými brambory.

Salát pro 4 osoby:

1/4 velké hlávky červeného zelí

2 hrušky

2 pomeranče

50 g vlašských ořechů

Zálivka:

šťáva z jednoho pomeranče

šťáva z půlky citrónu

med

trocha olivového oleje

sůl, pepř

Zelí nakrájíme na drobno a na troše oleje lehce orestujeme na rozpálené pánvi. Hrušku nakrájíme na tenké plátky, pomeranč na menší kousky, ořechy na hrubo. Smícháme a zalijeme dresingem.

Věděli jste že

V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.

Chcete vědět více