Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Jehněčí kolínka po toskánsku

lamb shank

Jehněčí kolínka po toskánsku s polentou

4 jehněčí kolínka

5 šalotek nakrájených na hrubo

5 nakrájených stroužků česneku

1/2 nakrájeného fenyklu

2-3 mrkve nakrájené na plátky

2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru

100 ml olivového oleje Extra Virgin

100 ml sherry octa (nebo jiný sladký ocet)

500 ml červeného vína

300 g cherry rajčátek

rozmarýn, tymián, bobkový list

sůl, pepř

petržel

Polenta:

400 ml mléka

400 ml vody

200 ml polenty

100 g parmazánu

1 hrst vypeckovaných oliv nakrájených na hrubo

Ohřejeme mléko a vodu, vsypeme polentu a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme parmazán a několik minut mícháme.

Jehněčí:

Jehněčí kolínko opečeme  ze všech stran na olivovém oleji v pánvi s vyšším okrajem. Přidáme šalotku a česnek a opečeme do zlatova. Přidáme fenykl, mrkev a celer. Zamícháme a přidáme olivový olej a vinný ocet. Necháme zredukovat na sirup, přidáme víno, rajčata, tymián, rozmarýn, a bobkový list. Pánev přiklopíme a dusíme cca 2 hodiny. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s polentou nebo krémovým rizotem.

Věděli jste že

Jedním z nejdůležitějších předpokladů dobré funkce krbových kamen je komín. Tah v komíně vzniká rozdílem mezi vysokou teplotou v komíně a nižší teplotou venkovní.

Chcete vědět více