Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Jehněčí kolínko s jablečným ciderem

lamb shank

Jehněčí kolínko s jablečným ciderem, zelím a houbami

4 jehněčí kolínka

5 šalotek

5 stroužků česneku

2 stonky řapíkatého celeru

1/2 fenyklu

2 mrkve

300 g cherry rajčátek

hlávka mladého zelí

200 g žampionů

1 svazek jarní cibulky

100 ml jablečného cideru

100 ml bílého vína

200 ml smetany

rozmarýn, tymián, bobkový list

petrželka na ozdobu

Postup:

Rozehřejeme pec. Na  grilovací rošt rozložíme kolínka, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a navrch rozložíme plátky fenyklu, mrkve, celeru a šalotky překrojené napůl.

Rošt vložíme do pece a maso grilujeme dozlatova. Po pěti minutách vyndáme. Opečenou zeleninu sundáme z masa a odložíme do litinové pánve. Kolínka otočíme a opečeme ze všech stran. Pak je vložíme do zeleniny, přidáme nakrájený česnek, tymián, bobkový list, jablečný cider a promícháme. Navrch dáme půlená cherry rajčátka, přiklopíme víkem a vložíme do pece. Při stálé teplotě pečeme 1 - 1,5 hodiny. Mezitím omyjeme zelí a rozdělíme podél košťálu na 6-8 kousků (lodiček). Očistíme houby. Když je maso měkké a jde lehce oddělit od kosti, vyndáme jej z pece.

Na troše oleje opečeme ze všech stran houby a zelí a přidáme k masu. Podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme smetanu a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou.

Věděli jste že

Jedním z nejdůležitějších předpokladů dobré funkce krbových kamen je komín. Tah v komíně vzniká rozdílem mezi vysokou teplotou v komíně a nižší teplotou venkovní.

Chcete vědět více