Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Burger

burger

Burger s rajčatovou tapenádou

2 housky na hamburger (můžeme upéct ze stejného těsta jako na pizzu)

Rajčatová tapenáda:

1 hrst sušených rajčat naložených v oleji

1 stroužek utřeného česneku

1 lžíce kaparů

1 ančovička

20 g parmazánu

lžíce olivového oleje

Všechny přísady smícháme dohromady.

Okurkový salát:

2 šalotky nakrájené na tenká kolečka

1/2 okurky nakrájené na tenké plátky

2 lžíce jablečného octa

1 lžíce hořčice

1 lžíce medu

sůl a pepř

Burger:

200 g libového mletého hovězího masa

1 plátek slaniny

50 g kvalitního čedaru

2 velké listy ledového salátu

svazek čerstvě nasekané petrželky

pepř, sůl

Příprava burgeru:

Smícháme maso s pepřem a solí a vytvarujeme dva burgery.Do každého uděláme uprostřed palcem prohlubeň, aby se příliš nevyboulil. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pávi osmažíme do zlatova. Slaninu vyjmeme  a na zbylém tuku osmažíme burgry. Na pánev vrátíme slaninu a roztavíme na ní čedar. Naneseme na burgery.

Lehce opečené rozkrojené housky, potřeme tapenádou, položíme maso, přidáme okurkový salát, listy ledového salátu a trochu čerstvé petrželky.

Věděli jste že

Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.

Chcete vědět více