Mapa stránek

8643_RUG_BREDFORMAT_Conform.jpg Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Pizza Mortadella

pizza mortadella

Gormova pizza Mortadella

160 g těsta

150 ml základní rajčatové omáčky

mozzarella

2 lžíce strouhaného uzeného sýra

4 plátky kvalitní mortadelly (italský salám s pistáciemi)

1 citron

1 polévková lžíce olivového oleje

svazek řeřichy

Vyválíme základnu o průměru asi 26 cm. Potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme mozzarellou, uzeným sýrem a nakonec mortadellou. Dovršíme několika kapkami olivového oleje. Pizzu umístíme do dobře roztopené pece, pečeme 1 minutu, otočíme

o 180 stupňů a pečeme další minutu.

 Zkontrolujeme a ještě asi další dvě minuty dopékáme do křupava. Hotovou pizu ozdobíme řeřichou.

Věděli jste že

Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.

Chcete vědět více