Pizza Mortadella

Gormova pizza Mortadella
160 g těsta
150 ml základní rajčatové omáčky
mozzarella
2 lžíce strouhaného uzeného sýra
4 plátky kvalitní mortadelly (italský salám s pistáciemi)
1 citron
1 polévková lžíce olivového oleje
svazek řeřichy
Vyválíme základnu o průměru asi 26 cm. Potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme mozzarellou, uzeným sýrem a nakonec mortadellou. Dovršíme několika kapkami olivového oleje. Pizzu umístíme do dobře roztopené pece, pečeme 1 minutu, otočíme
o 180 stupňů a pečeme další minutu.
Zkontrolujeme a ještě asi další dvě minuty dopékáme do křupava. Hotovou pizu ozdobíme řeřichou.
Věděli jste že
Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.


